Γιατί να κάνετε μαθήματα ιταλικών

“Μια μέρα ο Ερμής, ο αγγελιοφόρος των θεών, πετούσε πάνω από την Ιταλία μεταφέροντας το κέρας της Αμάλθειας, γεμάτο με τους γήινους θησαυρούς. Ενώ πετούσε ανεμίζοντας τα μικρά φτερά του, το κέρας γλίστρησε από τα χέρια του κι έπεσε στη γη σπάζοντας σε πολλά μικρά κομματάκια. Ο Ερμής κατάφερε να μαζέψει όσα κομμάτια μπορούσε για να τα μοιράσει σε όλον τον κόσμο. Πολλά από αυτά όμως ξέμειναν στην Ιταλία. Και φυσικά ένα από όλα ήταν το θαυμάσιο δώρο της γλώσσας”.
Ντάριο Φο

Η ιταλική γλώσσα θεωρείται μια από τις πιο μελωδικές γλώσσες του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, τα ιταλικά είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

ιταλικα μαθηματα

Γνωρίζατε ότι…

  • Εκτός από την Ιταλία, τα ιταλικά είναι μια από τις 4 επίσημες γλώσσες της Ελβετίας και χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατοίκους των ΗΠΑ, της Αργεντινής, του Καναδά και της Βραζιλίας. Επίσης αναγνωρίζεται επίσημα ως η δεύτερη γλώσσα στην Κροατία και τη Σλοβενία. Συνολικά τη μιλούν περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι.
  • Τα ιταλικά είναι η επίσημη γλώσσα της κλασικής μουσικής. Εάν παίζετε ένα όργανο ή είστε εξοικειωμένοι με τη μουσική, πιθανότατα έχετε δει παρτιτούρες κλασικής μουσικής με όρους όπως κρεσέντο, σοπράνο, άλτο ή τέμπο. Αν και μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι όλες αυτές οι λέξεις έχουν ιταλική προέλευση, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η γλώσσα έχει τόσο ισχυρή επιρροή στη μουσική τέχνη.
  • Η γνώση της ιταλικής γλώσσας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα καθώς ιδιαίτερα στην περιοχή μας, αλλά κι όχι μόνο, ο τουρισμός από την γειτονική Ιταλία έχει ξεχωριστή θέση.
  • Στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου η ιταλική γλώσσα είναι αρκετά διαδεδομένη ως η γλώσσα μιας προηγμένης τεχνολογικά και βιομηχανικής χώρας.
  • Τα Ιταλικά πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό Ελλήνων φοιτητών τα επιλέγουν.
  • Αν σκέφτεστε να αναπτύξετε τα προσόντα σας και να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς, επιλέξτε τα ιταλικά. Δεν θα πιστεύετε πόσο γρήγορα κι ευχάριστα θα μπορέσετε να κατανοήσετε και να επικοινωνήσετε στα ιταλικά.

Δώρα Σταματίου – Καθηγήτρια Ιταλικών

Image by freepik

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.